Mijn avocadoplant krijgt bruine bladeren! Tips om dit op te lossen

Deel dit artikel

Een avocadoplant kun je goed zelf laten groeien uit een avocadopit. Heb je zo een leuke avocadoplant weten te laten groeien, maar krijgt hij nu ineens bruine bladeren? Lees verder voor tips om dit probleem op te lossen!

Avocadoplant krijgt bruine bladeren, wat nu?

Te weinig water

Het kan zo zijn dat je avocadoplant bruine bladeren krijgt, doordat je plant te weinig water krijgt. Zorg ervoor dat je je plant genoeg en bij voorkeur gefilterd water geeft. Avocadoplanten houden namelijk niet van de kalk die in kraanwater zit. Het beste geef je de plant opgevangen regenwater of gekookt water. Wanneer je water kookt zal hier al minder kalk inzitten. Zorg er wel voor dat je het water laat afkoelen voordat je het aan je avocadoplant geeft!

Verkeerde plek

Avocadoplanten houden van een warme plek met veel licht. Van direct zonlicht achter glas houden ze dan weer minder. Het kan zelfs zo zijn dat de bladeren verbranden en bruin worden wanneer ze in de directe zon staan. Probeer dus een andere plek uit waar veel indirect zonlicht. Bij een temperatuur van lager dan 10 graden Celsius zal de avocadoplant niet blij zijn. Zorg dus voor een plek waar het lekker warm is en zet de plant vooral niet buiten. 

Avocadoplant op water

Te veel water

Zorg ervoor dat je een pot hebt met gaten erin of hydrokorrels, zodat je geen wortelrot krijgt. Van te veel water wordt de avocadoplant niet blij en dan zal hij ook doodgaan. Is dit het geval? Geef dan minder water en denk na over het verpotten naar een pot waar het water goed uit kan lopen.  

Helemaal normaal?

Zijn het alleen de onderste bladeren die bruin worden, uitdrogen en afvallen? En blijven er nieuwe, groene, bladeren groeien aan de bovenkant van de plant? Dit is een normaal verschijnsel en hoef je je geen zorgen te maken.

Meest recente
Berichten

#Plantsofthefuture

@plantsofthefuture