8x De leukste plant met hartvormige bladeren

plant met hartvormige bladeren

Deel dit artikel

Zoek jij een plant waarmee je een vleugje liefde in huis haalt? Dan is een plant met hartvormige bladeren iets voor jou! De elegante vorm van de bladeren geeft namelijk een speels en romantisch accent aan je interieur. In dit artikel ontdek je 8 verschillende leuke planten met hartvormige bladeren.

Top 8: Plant hartvormige bladeren

Als je zoekt naar een plant met hartvormige bladeren, heb je genoeg keuze. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje. Met de volgende selectie kun je een plantenverzameling creëren, waar je hart sneller van gaat kloppen. Of je nu op zoek bent naar een hangende plant, een klimmer of een plant met opvallende bloemen. Er is altijd wel een hartvormige plant die bij jouw smaak en verzorgingsbehoeften past:

1: String of hearts – plant met hartvormige bladeren

De String of Hearts, ook wel de Ceropegia woodii of het Chinees Lantaarnplantje, heeft kleine hartvormige bladeren die langs lange, hangende stelen groeien. Dit is een verfijnde mooie hangplant. Het is bovendien niet moeilijk om de String of Hearts te verzorgen of te stekken!

string of hearts - plant met hartvormige bladeren

2: Philodendron hederaceum

Nog een mooie plant met hartvormige bladeren is de Philodendron hederaceum, ook wel de ‘Heartleaf’. Dit is een klassieker onder de kamerplanten. De bladeren glanzen en hebben de vorm van een hart. De plant is makkelijk te verzorgen en kan hangend als klimmen worden gekweekt.

Philodendron hederaceum - plant met hartvormige bladeren

3: Alocassia polly – Olifantsoorplant

Een erg sierlijke plant met hartvormige bladeren is de Alocasia Polly. De Alocasia Polly staat ook wel bekend als de Olifantsoorplant. Uniek zijn de hartvormige bladeren met opvallende groene en crèmekleurige tekeningen.

Alocassia polly - plant met hartvormige bladeren

4: Monstera – gatenplant

De Monstera is niet te missen als het gaat om een plant met hartvormige bladeren. De Monstera wordt ook wel de Gatenplant genoemd. Dit is ene plant met grote bladeren die gekenmerkt worden door de gaten en spleten. Deze plant is geliefd vanwege zijn decoratieve waarde en makkelijke verzorging. In een eerder artikel vertelden we je meer over de Monstera verzorging en het stekken van de Monstera.

Monstera - plant met hartvormige bladeren

5: Hoya kerrii – hartjesplant

Als je het hebt over een hartvormige plant, voldoet de Hoya kerrii wel erg goed aan de eisen. De Hoya Kerrii staat zelfs bekend als de Hartjesplant. De plant heeft dikke bladeren in de vorm van kleine hartjes. Het zal je niet verbazen dat de plant symbool staat voor liefde en genegenheid.

hartvormige plant

6: Anthurium andraeanum- flamingoplant

Nog een aan te raden plant met hartvormige bladeren is de Anthurium andraeanum. De Anthurium andraeanum wordt ook wel de Flamingoplant genoemd. Dat heeft het te danken aan de hartvormige bladeren in een opvallende kleur. Dit is niet alleen een romantische toevoeging aan jouw interieur, maar geeft ook een tropische sfeer.

Anthurium - plant met hartvormige bladeren

7: Caladium – plant met hartvormige bladeren

De Caladium is niet te missen als het om planten met hartvormige bladeren gaan. De Caladium is een sierlijke plant die je in meerdere kleuren en patronen kunt verkrijgen. Een perfecte keuze voor zowel de beginnende- als ervaren plantenliefhebber.

caladium - plant met hartvormige bladeren

8: Watermelon peperomia

De Watermelon Peperomia (Peperomia argyreia) heeft niet alleen hartvormige bladeren. De bladeren lijken ook op de schil van een watermeloen. Dat komt door het patroon van lichtgroene strepen en markeringen. Een leuke en eenvoudig te verzorgen plant voor de collectie!

watermelon-peperomia - plant met hartvormige bladeren

Meest recente
Berichten

#Plantsofthefuture

@plantsofthefuture