Badkamerplant? Deze 10 soorten zijn het meest geschikt

Deel dit artikel

Een plant is een sfeervolle toevoeging aan de badkamer. De planten geven een leuke natuurlijke twist aan het interieur. Maar welke badkamerplant is het meest geschikt? Daar vertellen we je meer over. In dit artikel ontdek je welke 10 soorten geschikt zijn. 

10 x de beste badkamerplant

Niet elke plant stelt het op prijs om in de badkamer geplaatst te worden. De hoge luchtvochtigheid en het beperkte zonlicht zijn niet voor alle soorten geschikt. De volgende 10 soorten zijn wel erg geschikt voor in de badkamer:

1: Bromelia

Een van de beste badkamerplanten is de Bromelia. De Bromelia is een plant met kleurrijke bloemen. Een fleurig feestje in de badkamer. De plant is makkelijk te verzorgen en kan goed in de badkamer worden geplaatst. 

2: Aloë Vera

De Aloë Vera is een plant die bijna iedereen wel kent. Ken je hem niet als plant zelf, dan misschien wel van de verzorgingsproducten met Aloë Vera. Het is een sterke plant. Als je een lichte plek in de badkamer hebt, is die plek het meest geschikt. 

3: Sansevieria

De Sansevieria wordt ook wel de vrouwentong genoemd. Een hoge luchtvochtigheid is voor deze plant geen probleem. Dat maakt hem erg geschikt voor in de badkamer. Je hoeft hem amper water te geven. Daarmee is de sanseveria nog makkelijk in het onderhoud ook. 

4: Calathea

Heb je het over een badkamerplant, dan heb je het over de Calathea. In een vochtige kamer is de Calathea ideaal. De plant heeft namelijk weinig zonlicht nodig. Daarnaast stelt de plant een hoge luchtvochtigheid op prijs. Dat maakt de Calathea een leuke tropische plant voor in de badkamer. 

5: Varen

Met een varen geef je je badkamer een tropisch tintje. De varen groeit goed op een hoge luchtvochtigheid. Dat is in de badkamer ideaal. Ook heeft de varen relatief weinig zonlicht nodig. Een schaduwplek is goed genoeg. 

6: Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant, ook wel de Pilea Peperomioides, doet het goed in de badkamer. De plant is makkelijk te verzorgen. Een vochtige ruimte doet de plant veel goeds. Ook houdt de pannenkoekenplant van licht. Mocht je een plek in de badkamer hebben met zonlicht, dan is dat de meest geschikte positie. 

7: Graslelie

Een plant die je ook vaak in de badkamer ziet, is de graslelie. De graslelie staat erom bekend de lucht goed te zuiveren. In de badkamer groeit de plant erg goed. De graslelie is makkelijk te verzorgen en kan zowel in de zon als in de schaduw worden gezet. 

8: Klimvijg

Liever een hangplant in de badkamer? Ga dan voor een klimvijg. Aan de naam kun je het al aflezen: deze plant kan zowel hangen als klimmen. De klimvijg is bovendien erg makkelijk te onderhouden. In de badkamer komt de plant met tropische uitstraling goed tot zijn recht. 

9: Scindapsus

Nog een leuke hangplant voor in de badkamer is de Scindapsus. De Scindapsus groeit als een malle in een vochtige omgeving. Daar komt bij, dat de plant ook een goede luchtzuiverende functie heeft. De plant is ook makkelijk te stekken. 

10: Drakenplant

Op de tiende plaats staat de Drakenplant. De plant groeit het best in een vochtige omgeving. Daarom is de plant een ideale badkamerplant. Van nature is dit dan ook een plant uit een tropische omgeving.

Meest recente
Berichten

#Plantsofthefuture

@plantsofthefuture