10x planten voor in een donkere kamer

Deel dit artikel

Je zou denken dat alle planten veel licht nodig hebben om te groeien. Toch zijn er genoeg planten die het op een donker plekje ook naar hun zin hebben. Die planten zijn bijvoorbeeld geschikt voor in de slaapkamer, het toilet of in badkamer. In dit artikel lees je welke 10 soorten de meest geschikte planten voor in een donkere kamer zijn.  

De 10 beste planten voor in een donkere kamer

Niet alle planten groeien even goed als ze weinig zonlicht krijgen. De volgende 10 soorten zijn wel erg geschikt voor een donkere kamer:

1: Sansevieria

Veel mensen kennen de Sansevieria als ‘de vrouwentong’. In een donkere kamer is de Sansevieria goed op zijn plek. De plant is eenvoudig te verzorgen en is bijna niet kapot te krijgen. De plant heeft ook nog eens een goede luchtzuiverende functie. En is er in allerlei varianten. 

2: Dieffenbachia

Wil je meer groen in een donkere kamer? Dan is de Dieffenbachia een goede optie. De plant is niet veeleisend. De plant heeft amper zonlicht nodig en moet je regelmatig water geven. Bij goede verzorging kan de Dieffenbachia vrij hoog worden. De bladeren staan bekend om de opvallende tekeningen. Al met al een leuke tropische plant voor in huis. 

3: Dracaena

De Dracaena staat ook wel bekend als de Drakenbloedboom. In de natuur is de plant met name te vinden op tropische eilanden, in Afrika en in Azië. De Dracaena heeft weinig zonlicht nodig en is makkelijk te verzorgen. Het leuke is ook, dat de Dracaena veel soorten kleuren en bladeren heeft. 

4: Aglaonema

De Aglaonema is een mooie plant voor in een donkere kamer. De fleurige tropische look straalt rust uit. Zet de plant op een plekje waar de plant niet in direct zonlicht staat. Ook is de plant er niet voor gemaakt om volledig in de schaduw te staan. Een klein beetje zonlicht is al genoeg. 

5: Bromelia

Haal je graag een kleurrijke plant in huis? Ga dan voor de Bromelia. Dit is een tropische plant die erg weinig licht nodig heeft. Dat maakt de plant erg geschikt voor een donkere kamer. Ook in de badkamer komt de Bromelia goed tot zijn recht. Een hoge luchtvochtigheid stelt de Bromelia op prijs. 

6: Polyscias

De Polyscias is een volle plant, die iets weg heeft van een kleine boom. Al kan de Polyscias wel 1,5 meter hoog worden. De Polyscias heeft mooie ronde bladeren. De plant heeft weinig zonlicht nodig en je moet hem regelmatig water geven. 

7: Graslelie

Een Graslelie is een plant die niet erg veeleisend is. Hij wordt ook wel de spinplant genoemd. De Graslelie heeft erg weinig zonlicht nodig en kan ook in een ruimte met hoge luchtvochtigheid worden geplaatst. Bij een goede verzorging krijgt de plant leuke vertakkingen onderaan de sprieten. 

8: Goudpalm

Ook de Goudpalm houdt wel van wat schaduw. Een donkere kamer is voor de Goudpalm geen probleem. Als er een beetje zonlicht binnenkomt, is dat voor de Goudpalm al genoeg. De plant heeft veel water nodig en kan flink de hoogte in groeien. 

9: Philodendron

De Philodendron doet het goed in een donkere kamer. Ook ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zijn voor de plant geschikt. De Philodendron wordt ook wel de hartjesplant genoemd. Dat komt door de hartvormige bladeren. 

10: Lepelplant

Een gezellige plant die de lucht ook nog eens goed zuivert, is de Lepelplant. De Lepelplant heeft het in een donkere ruimte met hoge luchtvochtigheid erg naar zijn zin. Het is van origine namelijk een tropische plant. De witte bloemen geven een leuke look aan je badkamer of toilet. 

Meest recente
Berichten

#Plantsofthefuture

@plantsofthefuture